IKEA piedāvā arvien vairāk videi draudzīgu un ilgtspējīgu preču un risinājumu, un šā gada augustā pircēju vērtējumam tika nodots pavisam jauns, sensacionāls produkts – augu bumbiņas. Tā ir videi draudzīgāka alternatīva zviedru tradicionālajām gaļas bumbiņām. Augu bumbiņas ne tikai lieliski garšo, bet arī palīdz saudzēt planētas resursus. Tās izgatavotas tikai no augu valsts sastāvdaļām, un tām ir 25 reizes mazāks ekoloģiskās pēdas nospiedums, nekā tradicionālajām gaļas bumbiņām. Tā ir nākotne tavā ēdienkartē.
Zane Grēviņa – planētai draudzīgas garšas vēstnese
Zane Grēviņa ir iemantojusi gardēžu mīlestību kā ēdienu blogere un nu jau tik populārās recepšu grāmatas autore. Viņa ir sirsnīga sava amata pratēja, un Zanei patiesi rūp arī visas planētas labklājība. Viņa cenšas pēc iespējas saudzēt dabu, un ilgtspējīgi paradumi ir viņas ikdiena, arī atbildīgi izvēloties pārtikas produktus, mājās audzējot savus garšaugus un visu gadu pilsētā pārvietojoties ar velosipēdu.
Makaronu un bumbiņu gardā saskaņa
Pirmo reizi pagaršojot HUVUDROLL augu bumbiņas, Zani patiesi izbrīnīja bumbiņu tekstūra, kas tik ļoti līdzinājās gaļas bumbiņām.
Zane radīja savu recepti, gardi sakombinējot augu bumbiņas ar makaroniem, tomātu mērci un sieru.
Pēc šīs receptes gatavotu sacepumu IKEA restorānā ikviens varēs nobaudīt no 21. septembra līdz 25. oktobrim.
Zviedru klasika
IKEA gaļas bumbiņas pirmo reizi tika pasniegtas 1985. gadā. Apmēram trīsdesmit gadus vēlāk tās kļuva pieejamas arī Latvijas iedzīvotājiem. Šogad piedāvājam vēl vienu jaunumu – zviedru tradicionālo gaļas bumbiņu variāciju bez gaļas.

Augu bumbiņas ir izgatavotas no dārzeņu proteīna, taču garšas un tekstūras ziņā tās ļoti līdzinās ierastajām gaļas bumbiņām. Labākais pierādījums ir tavas garšas kārpiņas – nobaudi tās IKEA restorānā.

Pieejamas no 1. augusta.
Ikvienam, kas mīl gatavot
Ja tev patīk rosīties virtuvē, iegriezies IKEA Zviedrijas pārtikas preču veikalā un palutini mājiniekus ar HUVUDROLL augu bumbiņām. Tās pārdod saldētas, un tās ir pavisam viegli pagatavot.

• Cepeškrāsnī: cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C, ieeļļotā cepampannā liek bumbiņas un apmēram 20 minūtes silda cepeškrāsnī.
• Uz pannas: apcep nelielā daudzumā eļļas, zemā vai vidēji augstā temperatūrā aptuveni 10 minūtes.
• Mikroviļņu krāsnī (700 W): ieber bļodā bez vāka. 5 bumbiņu porciju silda 2 minūtes.

Pieejamas no 1. augusta.
Meklē idejas?
Mums krājumos ir daudz gardu ēdienu recepšu, un labprāt ar tām dalāmies. Ieskaties un iedvesmojies! Šeit atradīsi idejas gardiem ēdieniem visai ģimenei un ieteikumus, kādas piedevas un kādu mērci izvēlēties.
 
No kā gatavo jaunās augu bumbiņas?
Augu bumbiņām izmantotas tikai dabiskas sastāvdaļas: dzeltenie zirņi, kartupeļi, sīpoli un āboli. Saistvielas ir rapšu eļļa, auzu klijas un rīsu milti, un gardo gaļas garšu iegūst, pievienojot garšvielu maisījumu.



X

Paziņojumi par to, ka prece atkal ir pieejama

Uzzini pirmais, kad nolūkoto [itemName] atkal varēs iegādāties:

Gatavs! Atliek vien sagaidīt paziņojumu.

Kad [itemName] atkal varēs iegādāties, tu saņemsi e-pastu