IKEA gardie jaunumi izskatās kā gaļa, garšo kā gaļa, taču nesatur ne grama gaļas. Vai zini kas tas ir?

Tā alternatīva gaļas bumbiņām, ka ir daudz saudzīgāka pret dabu
Pat šķietami sīkumi var aizsākt globālas pozitīvas pārmaiņas, un IKEA uzskata, ka ēdienam jābūt tādam, kas ir labs ne tikai cilvēkiem, bet arī planētai. Tāpēc tika radītas jaunās augu bumbiņas, kas uzturvērtības un cenas ziņā līdzinās gaļas bumbiņām, taču to ražošanas procesā tiek radīts tikai 4 % ogļskābās gāzes emisiju, salīdzinot ar tradicionālajām gaļas bumbiņām. Lieliska izvēle tiem, kas meklē garšīgu un viegli pagatavojamu gaļas aizvietotāju.
Zviedru klasika
IKEA gaļas bumbiņas pirmo reizi tika pasniegtas 1985. gadā. Apmēram trīsdesmit gadus vēlāk tās kļuva pieejamas arī Latvijas iedzīvotājiem. Šogad piedāvājam vēl vienu jaunumu – zviedru tradicionālo gaļas bumbiņu variāciju bez gaļas.

Augu bumbiņas ir izgatavotas no dārzeņu proteīna, taču garšas un tekstūras ziņā tās ļoti līdzinās ierastajām gaļas bumbiņām. Labākais pierādījums ir tavas garšas kārpiņas – nobaudi tās IKEA restorānā.

Pieejamas no 1. augusta.
Ikvienam, kas mīl gatavot
Ja tev patīk rosīties virtuvē, iegriezies IKEA Zviedrijas pārtikas preču veikalā un palutini mājiniekus ar HUVUDROLL augu bumbiņām. Tās pārdod saldētas, un tās ir pavisam viegli pagatavot.

• Cepeškrāsnī: cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C, ieeļļotā cepampannā liek bumbiņas un apmēram 20 minūtes silda cepeškrāsnī.
• Uz pannas: apcep nelielā daudzumā eļļas, zemā vai vidēji augstā temperatūrā aptuveni 10 minūtes.
• Mikroviļņu krāsnī (700 W): ieber bļodā bez vāka. 5 bumbiņu porciju silda 2 minūtes.

Pieejamas no 1. augusta.
Meklē idejas?
Mums krājumos ir daudz gardu ēdienu recepšu, un labprāt ar tām dalāmies. Ieskaties un iedvesmojies! Šeit atradīsi idejas gardiem ēdieniem visai ģimenei un ieteikumus, kādas piedevas un kādu mērci izvēlēties.
 
No kā gatavo jaunās augu bumbiņas?
Augu bumbiņām izmantotas tikai dabiskas sastāvdaļas: dzeltenie zirņi, kartupeļi, sīpoli un āboli. Saistvielas ir rapšu eļļa, auzu klijas un rīsu milti, un gardo gaļas garšu iegūst, pievienojot garšvielu maisījumu.