Receptes

Citronzāles tēja

4 porcijas

Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes EGENTID zāļu tējas ar citronzāli
3 cm svaigas, nomizotas un gabaliņos sagrieztas kurkumas saknes
800 ml karsta ūdens
2 laima lapas
1 ēdamkarotes cukura

Uzlej tēju, ļauj tai ievilkties un atdzesē. Papildini ar gāzētu ūdeni. Pasniedz ar ledu, gurķa šķēlīti un citrona gabaliņu.

Piparmētru un kakao tēja

4 porcijas

Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes EGENTID piparmētru un kakao tējas
4 ēdamkarotes kakao un piparmētru tējas sīrupa
100 ml saldā krējuma
800 ml karsta ūdens

Uzlej tēju, ļauj tai ievilkties un atdzesē. Pasniedz, pievienojot kakao un piparmētru tējas sīrupu, saldo krējumu un ledu.

Baltā tēja ar ķiršu ziediem

4 porcijas

Sastāvdaļas:
4 maisiņi EGENTID baltās tējas ar ķiršu ziediem
800 ml karsta ūdens
2 jāņogu lapas
1 ēdamkarote cukura
zemenes

Uzlej tēju, ļauj tai ievilkties un atdzesē. Pasniedz aukstu.

Kakao un piparmētru tējas trifeles

Apmēram 16 trifeles
Pagatavošanas laiks: 15 min + 1–2 stundas dzesēšanai

Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes EGENTID piparmētru tējas ar kakao; tēju sadala 2 vienādās daļās
20 g sviesta
2 ēdamkarotes kakao pulvera
300 g CHOKLAD MÖRK 70% tumšās šokolādes
200 ml saldā krējuma vai auzu saldā krējuma
Soli pa solim:
1. Nelielā katliņā uzkarsē saldo krējumu, neļaujot tam uzvārīties, un pievieno 2 ēdamkarotes tējas. Noņem no karstuma avota un ļauj ievilkties 4–5 minūtes.
2. Pa to laiku sakapā šokolādi gabaliņos un ieliec bļodā. Izkausē šokolādi ūdens peldē. Noņem no karstuma avota.
3. Izkās krējumu caur sietu, pievienojot to izkausētajai šokolādei, un izmet tējas lapiņas. Ar lāpstiņu iecilā krējumu šokolādē, līdz izveidojas vienmērīga masa.
4. Iemaisi sviestu. Turpini maisīt, līdz masa kļūst spīdīga.
5. Ielej puslitra traukā un pārsedz ar pārtikas plēvi; liec ledusskapī uz 1–2 stundām, līdz masa kļūst stingra.
6. Piestā saberz atlikušās 2 ēdamkarotes tējas lapiņu un samaisi ar kakao pulveri. Kad šokolādes masa ledusskapī ir gatava, no tās ar karotīti veido nelielas trifeles. Ar rokām veido lodītes un apvārti kakao un tējas maisījumā. Pasniedz uzreiz vai, ja trifeles ir mīkstas, 30 minūtes atdzesē .

Ņem vērā! Trifeles var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī  līdz 3 dienām.

Vafeles ar garnelēm

Nogaršojot vafeles ar gardiem papildinājumiem, piemēram, lasi, tu vairs nekad neskatīsies uz vafelēm tā kā agrāk.

4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 25 min

240 g VÅFFLOR vafeļu
500 g SJÖRAPPORT nelobītu garneļu
200 ml svaigā siera
1⁄2 sarkanā sīpola, sakapāta
1 bunte sparģeļu
100 ml cukura
1. Atkausē vafeles un apcep sviestā zeltaini brūnas. Uzkaisi mazliet sāls.
2. Bļodiņā sajauc svaigo sieru ar sakapāto sīpolu.
3. Sagriez sparģeļus apmēram 2,5 cm garos gabaliņos, maisot sutini apmēram 3 minūtes, līdz tie ir mīksti.
4. Liec uz vafelēm vispirms svaigo sieru ar sīpolu, papildini ar 3 vai 4 nolobītām garnelēm un virsū uzliec sparģeli.

Dārzeņu bumbiņu vraps ar avokado

Gards, sulīgs vraps ar avokado, humusu un dārzeņu bumbiņām.
 
4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 30 min
 
40 gab. (640 g) ALLEMANSRÄTTEN dārzeņu bumbiņu 
4 ēdamkarotes humusa
4 BRÖD TUNNBRÖD plakanmaizes
2 avokado
4 smalki sagriezti sīpolloki 
50 ml rupji sakapātu piparmētru lapu
1 ēdamkarotes extra virgi olīveļļas 
1/2 citrona sulas
Sāls un pipari
1. Izklāj plakanmaizi uz darba virsmas. Ņem pusi avokado un apzied ar to maizi, saspiežot avokado ar dakšiņu. Turpat zied humusu.
2. Sajauc sīpollokus, piparmētras, olīveļļu, citrona sulu, sāli un piparus. Pārslaki maisījumu avokado un humusam.
3. Cep dārzeņu bumbiņas cepeškrāsnī vai uz pannas atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Uzliec uz papīra salvetes nožūt. Pārdali uz pusēm un liec uz maizes.
4. Cieši satin maizi un ietin to pergamentā.

Grilēti dārzeņi ar burrata sieru un garšaugu eļļu

Pasniedz kā piedevu; 4 porcijas

225 g noskalotu cūku pupu
4 gareniski pārgriezti sīpoli
4 halapeņo pipari
Sāls un pipari pēc garšas
2 gab. svaiga burrata siera
Bunte svaigu zaļumu
100 ml rapšu eļļas
Citrona sula
Liela bagete un sviests pasniegšanai
1. Noblanšē zaļumus ar kātiem vārošā sālsūdenī (10 sekundes).
2. Atdzesē ledusūdenī.
3. Nokās un sablenderē vienmērīgā biezenī ar rapšu eļļu.
4. Ieliec virs bļodas novietotā sietā kafijas filtru, ielej tur gatavo biezeni un atstāj uz nakti notecēt.
5. Pievieno dažas lāses citronu sulas un šķipsniņu sāls.
6. Viegli pārzied dārzeņus ar nelielu daudzumu rapšu eļļas.
7. Pārkaisi ar sāli un pipariem.
8. Sakarsē grilu līdz vidēji augstai temperatūrai.
9. Liec dārzeņus uz grila un gatavo, kamēr tie ir mīksti un mazliet apcepušies no visām pusēm.
10. Atver pupu pākstis un sagriez halapeņo piparus.
11. Saliec dārzeņus uz šķīvja.
12. Uzliec virsū sieru un apslaki visu ar rapšu un garšaugu eļļu.

Nātru un lakšu zupa ar kartupeļiem un sīpoliem

4 porcijas

2 nomizoti sīpoli
1 liela ķiploka daiviņa
2 nelielos gabaliņos sagriezti kartupeļi
400 g nātru
200 g lakšu (ja tiem ir ziedi, tos pataupi)
1 l kvalitatīva dārzeņu buljona
200 ml sausa baltvīna
1+2 ēdamkarotes rapšu eļļas ar sviesta garšu
Rapšu eļļa ar lakšu garšu apslacīšanai
Mazliet citrona sulas
2 ēdamkarotes marinētu lakšu pumpuru (ja ir)
Sāls un pipari
1. Smalki sakapā vienu no sīpoliem; otru sagriez plānās šķēlītēs.
2. Lielā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti rapšu eļļas ar sviesta garšu. Pievieno sīpolu, ķiploku, 2/3 sagrieztā kartupeļa un šķipsnu sāls.
3. Sautē uz lēnas uguns 5–10 minūtes, līdz viss ir mīksts.
4. Citā pannā uz lēnas uguns sautē šķēlītēs sagriezto sīpolu 2 ēdamkarotēs rapšu eļļas ar šķipsnu sāls, laiku pa laikam apmaisot.
5. Pievieno apceptajam sīpolam, ķiplokam un kartupelim vīnu un 5 minūtes karsē, lai samazinātos šķidruma daudzums.
6. Pielej buljonu un 10 minūtes karsē uz lēnas uguns.
7. Pa to laiku uzvāri 300 ml ūdens ar šķipsnu sāls.
8. Pievieno sagrieztus kartupeļus un pavāri 1 minūti, līdz tie ir mīksti.
9. Maisot pakāpeniski pievieno nātres, tad lakšus, un 2 minūtes karsē.
10. Noņem no plīts un sablenderē.

Gurķu salāti ar citrona miziņu, dillēm un sezama sēklām

Pasniedz kā piedevu; 4 porcijas

2 plānās šķēlītēs (vēlams, uz speciālās dārzeņu rīves) sagriezti gurķi
200 ml svaigu diļļu, daļu saglabā rotāšanai
1 organiskā citrona miziņas
2 ēdamkarotes grauzdētu balto sezama sēklu
2 ēdamkarotes rapšu eļļas ar diļļu garšu
Sāls un pipari pēc garšas
Rapšu ziedi rotāšanai (ja pieejami)
1. Saliec gurķa šķēlītes uz šķīvja.
2. Samaisi ar dillēm, citrona miziņu un sezama sēklām.
3. Apslaki ar rapšu eļļu un pārkaisi ar sāli un pipariem.
4. Uzber vēl dilles, rapšu ziedus un uzreiz pasniedz.

Šķelto zirņu humuss ar kimči eļļu

4–6 porcijas

Humuss: 
300 ml kaltētu šķelto zirņu
2–3 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes nesālītas gaišās tahini pastas
½ tējkarotes maltu romiešu ķimeņu
4–5 ēdamkarotes citrona sulas – pēc garšas
2 ēdamkarotes rapšu eļļas
Sāls pēc garšas
100 ml ūdens, kurā vārīti zirņi
50 ml smalki sakapātu maurloku

Kimči eļļa: 
150 ml rapšu eļļas
50 ml etiķa
½–1 tsp korejiešu čili pulvera, pēc garšas
1 neliela, smalki sakapāta ķiploka daiviņa
1 tējkarote smalki sakapāta ingvera
1 tsp zivju mērces
½–1 tējkarotes laima sulas

Humuss:
1. Liec zirņus bļodā, pārlej ar 800 ml ūdens, liec ledusskapī un ļauj vismaz 10 h ievilkties.
2. Nokās un noskalo zirņus, liec vidēja izmēra katlā; pārlej ar 1 l ūdens un pievieno 1 tējkaroti sāls. Uzvāri, nogriez mazāku uguni un lēni vāri 1½–2 stundas. Nosmel putas, kas, zirņiem vāroties, sākumā rodas uz ūdens virsmas.
3. Nokās, bet pataupi apmēram 100 ml ūdens, kurā zirņi vārījās.
4. Atliec malā 200 ml izvārīto zirņu. Palikušo daļu kopā ar pārējām sastāvdļām, 50 ml pataupītā ūdens un 1 tējkaroti sāls liec blenderī.
5. Sablenderē vienmērīgā masā. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni vai sāli. Pievieno rapšu eļļu un maisi 1 minūti.
6. Lielā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Apgrauzdē atlikušos zirņus un pārkaisi ar sāli. Ļauj atdzist un sajauc ar kimči eļļu.
7. Pasniedz humusu, apslakot ar kimči eļļu. Pārkaisi ar smalki sakapātiem maurlokiem.

Sparģeļu salāti ar jūraszāļu ikriem

Ar auzu/kviešu graudiem salāti būs sātīgāki, bet, ja vēlies, vari graudus nepievienot. Izmanto garšvielu maisījumu, kāds tev garšo vislabāk.
 
4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 30 min
 
500 g zaļo sparģeļu 
sāls
1 bunte sīpolloku
eļļa cepšanai
100 ml kviešu grūbu, auzu putraimu vai citu graudu
1 ēdamkarote etiķa
2–3 ēdamkarotes rapšu eļļas vai olīveļļas
Šķipsna IKEA PS garšvielu maisījuma ar āboliem un fenheli
50–100 ml krēmsiera
Apmēram ½ burciņas (mazliet vairāk par 40 g) SJÖRAPPORT melno jūraszāļu pērļu

1. Notīri sparģeļus, apgriez tiem galus un vāri vieglā sālsūdenī apmēram minūti. Sparģeļiem jābūt mazliet kraukšķīgiem. Atdzesē ledusūdenī.
2. Apgriez sīpollokiem galus un apcep tos eļļā uz pannas zeltainus.
3. Izvāri grūbas vai putraimus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nokās ūdeni un apcep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie kļūst mazliet kraukšķīgi.
4. Liec sparģeļus un sīpollokus lielā šķīvī. Sajauc etiķi, eļļu un garšvielu maisījumu, apslaki dārzeņus. Virsū uzber graudus. Papildini ar svaigo sieru un jūraszāļu ikriem.

Grilēti little gem salāti ar rapšu majonēzi un čimičuri mērci

Pasniedz kā piedevu; 4 porcijas

Salāti:
4 little gem salātu galviņas, pārgrieztas uz pusēm
2 ēdamkarotes organiskās rapša eļļas ar sviesta garšu
Jūras sāls un pipari
2 ēdamkarotes svaigu diļļu

Rapšu eļļas majonēze: 
2 olu dzeltenumi
1 ēdamkarote (ar kaudzi) Dižonas sinepju
500 ml organiskās rapša eļļas
1 ēdamkarote citrona sulas
1 ēdamkarote etiķa
Sāls
Čimičuri mērce: 
100 ml sarkanvīna etiķa
1 tējkarote sāls
2 sakapātas ķiploka daiviņa
1 smalki sakapāts, neliels šalotes sīpols
1 smalki sakapāts zaļais halapeņo pipars
50 ml sakapāta svaiga koriandra
50 ml sakapāta svaiga pētersīļa
2 ēdamkarotes smalki sakapātas svaigas raudenes
2 ēdamkarotes smalki sakapātu maurloku
100 ml rapšu eļļas ar diļļu garšu

Majonēze:
1. Sakul olu dzeltenumus ar etiķi un sinepēm.
2. Nepārtraukti maisot, lēni pielej apmēram pusi eļļas; turpini maisīt, līdz masa sabiezē.
3. Pievieno citrona sulu un turpini pakāpeniski pievienot atlikušo eļļu, nepārtraucot maisīt.
4. Pievieno sāli pēc garšas un glabā sterilizētā burkā.
Čimičuri mērce:
1. Samaisi etiķi ar sāli, ķiplokiem, šalotes sīpolu un halapeņo piparu. Ļauj 10 minūtes ievilkties.
2. Pievieno koriandru, pētersīļus, raudeni un maurlokus.
3. Pievieno rapšu eļļu un sakul ar dakšiņu.
4. Uz vidējas uguns uzkarsē grila pannu vai sagatavo grilu.
5. Viegli pārzied salātus ar eļļu.
6. Grilē salātus, līdz tie no ārpuses ir kārtīgi apcepušies, bet iekšpuse vēl ir stingra – apmēram 2 minūtes no katras puses.
7. Liec uz šķīvja un pārkaisi ar jūras sāli un melnajiem pipariem.
8. Pasniedz ar rapšu majonēzi, čimičuri mērci un svaigām dillēm.

 


Kārtot pēc
  • Ieteicamais
  • Kategorijas
  • Cena, sākot ar mazāko
  • Cena, sākot ar lielāko
  • Sērijas
EGENTID

zaļā tēja

3,20

CHOKLAD MÖRK 70%

tumšā šokolāde 70%

1,49

SMAKRIK

rapšu eļļa

3,69

VÅFFLOR

saldētas vafeles

3,49

SMAKRIK

rapšu eļļa

2,49

ALLEMANSRÄTTEN

dārzeņu bumbiņas, saldētas

5,99

SJÖRAPPORT

jūraszāļu ikri

2 €

SMAKRIK

rapšu eļļa

2,49

SMAKRIK

rapšu eļļa

3,69